Tréningek

Egész napos programok - egy, kettő vagy több napos tréningek.
Tréningjeink során arra törekszünk, hogy ne csupán elméleti kereteket adjunk, hanem azzal foglalkozzunk, arra keressünk megoldást, ami a résztvevők számára a témához kapcsolódóan legaktuálisabb kérdés. Módszereinket a helyzethez és tematikához igazítva rugalmasan alkalmazzuk.

A tréningjeinken alkalmazott módszerek:

  • egyéni, páros és csoportos feladatok, gyakorlatok
  • helyzetgyakorlatok
    • a résztvevők által hozott esetek feldolgozása
    • a tréner által hozott esetek feldolgozása
  • a tréner által moderált strukturált beszélgetés adott témáról
  • tréneri prezentáció

A legfontosabbnak tartjuk, hogy képzéseinken a megismert technikák, eszközök, a résztvevők jártasságává váljanak
A tréningjeink során maximum 30% elméleti ismeret átadása mellett legalább 70% időt a résztvevő munkatársak gyakorlati felkészítésére fordítunk.
Azt, hogy mit kell fejleszteni a résztvevői kör tapasztalatától, s nagymértékben az adott munkatárs tevékenységi körétől függ.
A tréningek záró fázisában egyéni fejlődési tervek készülnek.

Képzéseink során a különböző módszereket vegyítjük egymással: egy-egy tréningre coachingot építünk akár egyéni, akár csoportos formában (tematikus coaching), ami lehetővé teszi, hogy a résztvevők készségeit fókuszáltabban fejlesszük tovább. A tematikus coaching esetében a csoportok mindig kis létszámúak (kb. 5 fő), ami lehetővé teszi, hogy az egyéni kihívásokra koncentráljunk. Mindez sokkal több, mint a tréning utánkövetése, hiszen a tréningen elindult fejlődési folyamatot visszük tovább, akár egyéni konzultáció formájában is, amely egyfajta személyes coachingnak felel meg.