Változás- és válságkezelés / reziliencia

Olyan világban élünk, ahol fokozottan igaz az a mondás, hogy "semmi sem állandó, csak a változás".
Nem az a kérdés, hogy így van-e, hanem, hogy mit kezdünk mindezzel?
A megoldás a képzés-fejlesztési és támogatói módszertan megújulásában található,
amely elsősorban digitális csatornákra korlátozódik és az egyéni, illetve kiscsoportos támogatásra, fejlesztésre koncentrálódik.

Célunk, hogy a javasolt, módszertanilag az új helyzethez igazított támogatással

 • egyéni szinten csökkenjen a stressz, bizonytalanság, félelem érzete
 • szervezeti szinten megelőzhető legyen a teljesítménybeli hatásfok csökkenés a teljes hierarchiát érintően

A FÓKUSZBAN

Változás és válságkezelés, reziliencia

A mai, gyorsan változó, gyorsan mozgó, komplex klímájú világban való sikeres működéshez a vezetők gyakran úgy érzik, hogy folyton rohanniuk kell, hogy egy helyben maradhassanak. Új technológiák érkeznek, és megzavarják a piacokat egyetlen éjszaka alatt. Versenytársak emelkednek fel a legváratlanabb helyekről. A politikai és gazdasági helyzet gyorsan változik, a szervezetek példa nélküli kockázatoknak és sebezhetőségnek vannak kitéve (gondoljunk csak a Corona vírus által okozott változásokra, válságra). Felkészülünk valamire, terveket alkotunk, arra készülünk, hogy majd a tervek szerint haladunk, de aztán másnap valami megváltozik, és ezzel minden borul. Elkezdődik egy projekt, majd hirtelen leállítják. Ezek a változások mindenkinek meghatározzák az életét, fárasztók, stresszel járnak, és könnyen elveszik a kedvünket. A 21. században a változások folyamatossá váltak: mintha sosem lenne szünet bennük, egyik a másikat éri, és néha a visszájára is fordulnak. Ezzel nem könnyű együtt élni, pláne ha éppen az életünk más területein sem érzünk stabilitást. A változások mindig erős érzelmeket is kiváltanak, és az emberek abban is különböznek, hogy ki mennyire tudja tolerálni a bizonytalanságot, az állandóság és a stabilitás hiányát.

Sokszor előfordul, hogy egy változási folyamatban ide-oda vergődünk a követelmények és a szükségletek között, illetve az olyan ambivalens érzelmek között, mint a félelem és a kíváncsiság, a régihez való ragaszkodás és az új iránti vonzalom.

VUCA világban létezünk és dolgozunk, és egyre világosabbá válik, hogy a kényelmes, klasszikus vezetői modellek már nem működnek ebben a folyamatosan változó környezetben. Új kompetenciákra, hozzáállásra, szemléletre és viselkedésre van szükségünk, ha jól és sikeresen szeretnénk létezni ebben az új világban. Egyéni vagy csoportos, minden esetben cégre szabott programjaink ebben nyújtanak támogatást a vezetőknek.

Reziliencia

A reziliencia a bátran élés művészete. A szó a technológiában szakítószilárdságot jelent. Az emberek ezt a belső szilárdságot csak életük során fejlesztik ki, mialatt sorsuk a legkülönbözőbb hullámhegyeken és völgyeken vezeti őket át. Az akadályok arra kényszerítenek minket, hogy minden lehetséges erőforrást és potenciált kiaknázzunk önmagunkban. A reziliencia azt jelenti, hogy a belső beállítottságomat teljes mértékben az élet lehetőségeire összpontosítom, és ezt a belső hozzáállást erősítem magamban.

Az élet folyamatosan változik, a reziliencia az a kvalitás, ami lehetővé teszi, hogy keljfeljancsiként akár még erősebben térjünk vissza egy-egy pofon, megrázkódtatás, nehézség után, és képesek legyünk megőrizni a konstruktív cselekvőképességünket még turbulens helyzetekben is. A reziliencia nem varázspálca, és nem is egy misztikus képesség: kemény mentális erőfeszítés eredménye. A reziliens emberek még nehéz élethelyzetekben is képesek a figyelmüket a céljaikra irányítani, és előre lépni.

Az erőforrásaink olyan oszlopok, amik segítenek egyensúlyban lenni, a munkahelyi vagy a magánéleti problémákat kezelni, megoldani. Minél több lábat fejlesztünk ki, annál stabilabbakká válunk, és kevésbé veszítjük el az egyensúlyunkat.  Egyéni és csoportos programjaink segítenek a vállalati hierarchia bármilyen szintjén dolgozó munkatársaknak tudatosítani és fejleszteni a rezilienciához szükséges képességeket, attitűdöket, szemléletet.

Javasolt támogatásunkkal Önök is aktívan tudják támogatni a cég munkatársait beosztottaktól a vezetőkig, ezáltal működőképesen tartani a céget.

Pszichológiai konzultáció / coaching
Online, egyéni vagy kiscsoportos támogatást ajánlunk az alábbi témákban:

 • hogyan lehet elviselni a home office-t?
 • hogyan tudom jól beosztani az időmet, ha otthonról dolgozom, és esetleg a családom többi tagja is otthon tartózkodik (gyerekek online iskola, stb.)?
 • hogyan tudom a bezártság, összezártság, egyszerre túl sok, túl kevés és/vagy megváltozott feladat miatti stresszt kezelni
 • hogyan tudok reziliensen reagálni, viselkedni a megváltozott helyzetben? 
 • hogyan kezeljem ezt a sok változást, és hogyan készüljek a jövőbeni változásokra? 
 • hogyan tudom a beosztottaimat motiválni, támogatni, ellenőrizni, segíteni a megváltozott helyzetben?
 • hogyan kezeljem a konfliktusokat (akár munkával kapcsolatos, akár otthoni létben felmerülő)?
 • hatékonyság home office-ban
 • mentális egészségmegőrzés home office-ban
 • megváltozott leadership home office-ban
 • magánéleti problémák vezetői kezelése

Szakértői konzultációs tanácsadás és coaching
Online vagy telefonon, ügyfélkapcsolati területek munkatársai (operátoroktól vezetőkig) számára ajánljuk:

 • hatékony vezetői változás- és kríziskommunikáció
 • ügyfélkapcsolati munkatársak teljesítményének fenntartása távoli eléréssel (home office): motiválás, támogatás, ellenőrzés
 • változáskommunikáció az ügyfelek felé (munkahelyen és home office-ban)
 • ügyfélkapcsolati konfliktus- és krízishelyzetek kezelése (munkahelyen és home office-ban)
 • ügyfélmegtartás és akvirálás megváltozott körülmények között
 • kommunikációs támogató és segédanyagok elkészítése és kapcsolódó konzultáció

A megvalósításról:

 • egy ülés 50 perc (létszámtól függetlenül)
 • előzetes bejelentkezés, időpont egyeztetés szükséges